sluiten

sluiten

Try-on 0/4

Selecteer max 4 monturen uit onze exclusieve merken collectie en wij leggen ze voor jou klaar in de winkel om ze te passen.

Voeg een montuur toe

Innovatief en vernieuwend

Brildragers herkennen het waarschijnlijk wel. De opticien die je vraagt om met je nieuwe bril op de neus recht vooruit te kijken waarna hij met een stift op de demoglazen het juiste middelpunt precies voor de pupil markeert. Het is ook belangrijk want een exacte centrering is noodzakelijk om maximaal te profiteren van de met zorg gekozen brillenglazen. Helaas leidt de werkwijze met de stift ook gemakkelijk tot kleine foutjes en die leiden op hun beurt weer tot minder goede prestaties van de brillenglazen. Of anders gezegd, u ziet minder goed dan u zou kunnen zien.

ZEISS Visufit

Bij Saton Optiek ligt het tijdperk van de stiften ver achter ons. In onze winkels werken we met het geavanceerde Visufit systeem van ZEISS. Dat meet digitaal en vanuit verschillende hoeken precies hoe uw nieuwe bril zit en berekent tot op de millimeter nauwkeurig de juiste centrering. Het systeem gebruikt daarvoor maar liefst 9 camera’s. Die camera’s registreren overigens niet alleen de juiste positie van de pupil maar bijvoorbeeld ook de afstand tussen uw ogen en de brillenglazen. Ook de hellingshoek wordt in kaart gebracht. Dankzij al die gegevens kunnen uw nieuwe brillenglazen vervolgens perfect in uw nieuwe montuur gemonteerd worden.

Medewerkers trainen met ZEISS Visufit

So Academy

Het is maar één voorbeeld van onze focus op kennis en innovatie. Die bestaat naast de investering in steeds weer nieuwe en nog betere instrumenten en apparatuur ook in voortdurende training van onze medewerkers. Op de foto’s ziet u een deel van ons team dat in het kader van onze So Academy wordt opgeleid om met het ZEISS Visufit systeem te werken en de resultaten op de juiste wijze te interpreteren.

Betere prestaties met Sportvision

Uit onderzoek is gebleken dat de prestaties van een sporter voor meer dan negentig procent afhankelijk zijn van de visuele performance. Een Sportvision training levert vaak een aantoonbare prestatieverbetering van 24% op. Dit programma is het resultaat van jarenlange ervaring met Sportvision coaching en training van sporters in diverse disciplines, zoals tennis, hockey, honkbal, golf, korfbal en schermen. Door het volgen van het Sportvision Programma bij Saton Optiek verkrijgt de sporter onder andere een beter zicht in de diepte, een beter reactievermogen en een verbeterde oog-hand-coördinatie en timing.

meer weten over Sportvision of een afspraak maken?

Benieuwd naar al onze innovaties?

maak een afspraak