sluiten

sluiten

Try-on 0/4

Selecteer max 4 monturen uit onze exclusieve merken collectie en wij leggen ze voor jou klaar in de winkel om ze te passen.

Voeg een montuur toe

De merken van Saton Optiek

Bij het samenstellen van onze collectie monturen en zonnebrillen laten we ons graag inspireren door merken die, net als wij, design, vakmanschap en innovatie belangrijk vinden. Hier leest u de achtergrond bij enkele van deze merken.

Lunor

Lunor is in 1991 opgericht door Gernot Lindner, een gepassioneerd verzamelaar van antieke brillen en kokers. Door uitstekende kennis van glas te combineren met modern design met een klassieke twist weet Lunor zich blijvend te onderscheiden. In de eerste collectie van Lunor sprong het gouden model eruit. Hier is de naam van het merk ook op gebaseerd. De Franse woorden voor gouden bril (‘Lunette d’Or’), heeft Gernot samengevoegd tot Lunor. Lunor haalt veel inspiratie uit de jaren zeventig. Vintage is voor Lunor dan ook geen trend maar juist een uiting van de tijdloosheid van de modellen. Lunor laat tijdloze designs zien met veel vakmanschap en kwaliteit.

Tom Ford

Tom Ford werd geboren op 27 augustus 1961 in Texas en bracht veel tijd door op de ranch van zijn grootouders. Hij was altijd al artistiek en visueel ingesteld en bezig met design. Na zijn studies kunstgeschiedenis en architectuur studeerde Tom Ford in 1985 af aan de modeacademie. Na een carriere bij verschillende modehuizen richtte hij in 2006 zijn eigen label op met onder meer mode, accessoires, parfum en natuurlijk brillen. Vandaag de dag wordt Tom Ford eyewear gezien als een van de meest glamoureuze merken. Alle monturen in de collectie stralen een tijdloze elegantie uit. Tom Ford haalt zijn inspiratie voor dit jaar uit de jaren ’60, maar dan in een jasje van comfort en elegantie.

Lindberg

Hart voor design, oog voor detail en op maat gemaakt: het Deense merk Lindberg staat voor vakmanschap. Lindberg Optik begon in 1969 als de optiekwinkel van Poul Jørn Lindberg in het centrum van Århus. In 1979 begon hij met het ontwerpen van zijn eigen minimalistische brillenlijn. Ook nu is elke bril nog steeds met de hand afgewerkt in titanium, buffelhoorn of goud. Het lichte gewicht, de flexibiliteit en de aanpassingsmogelijkheden van de brillen zijn uniek. Lindberg heeft een speciale techniek als het gaat om de bevestiging van de veer. Hierdoor zijn schroeven niet nodig.

Mykita

Mykita (Berlijn, 2003) huisvestte zich in een voormalig kinderdagverblijf (Kita in het Duits). Dat vormde de inspiratie voor de merknaam en voor de bedrijfscultuur met nieuwsgierigheid en spel als kernwaarden. Mykita maakt kwalitatief hoogstaande brillen, dit komt mede door de uitstekende kennis van ogen, de continue zoektocht naar innovatie en het gebruik van steeds nieuwe materialen. Mykita is één van de meest innovatieve fabrikant van monturen en zonnebrillen. Alle monturen van Mykita worden gemaakt uit edelstaal of uit hoogwaardig acetaat. Hierdoor zijn de monturen erg licht. Het bijzondere aan Mykita is dat er geen schroeven worden gebruikt in de monturen. Het zijn dan ook technische hoogstandjes.

Etnia Barcelona

Als je aan Barcelona denkt, denk je aan een levendige stad met heel veel kleuren en nog meer verschillende soorten mensen. Dit dacht de bedenker van Etnia Barcelona ook. Hij wilde brillen maken die net zo levendig, creatief en kleurrijk waren als de stad. Etnia moest het creatiefste en kleurrijkste merk in de optiekwereld worden. Met de bril die je op hebt, moet duidelijk zijn wat je stemming is die dag. Als je verliefd bent, heeft Etnia een roze bril, als je boos bent, een grove zwarte bril. Het merk is een succes geworden door al deze creatieve en gekleurde brillen. Etnia is een ecologisch merk, het acetaat dat ze gebruiken is 100% ecologisch verantwoord, recyclebaar en biologisch afbreekbaar.

Bekijk de collectie van deze en andere merken en kies uw favorieten voor de try-on

naar de collectie