sluiten

sluiten

Try-on 0/4

Selecteer max 4 monturen uit onze exclusieve merken collectie en wij leggen ze voor jou klaar in de winkel om ze te passen.

Voeg een montuur toe

Goed zien in het verkeer

Rijdt u regelmatig ’s avonds in het donker en heeft u dan last van de verblindende koplampen van tegenliggers of ziet u kringen rondom de straatverlichting? Met de DriveSafe glazen van ZEISS heeft u daarvan veel minder of helemaal geen last.

Een bril voor dagelijks gebruik en veiliger rijgedrag

Veel mensen voelen zich onzeker, ongemakkelijk en gestrest tijdens het rijden. Dit is vooral onder moeilijke licht- en weersomstandigheden zoals bij neerslag en mist, tijdens de schemering of in het donker.

“Autorijden kan een echte uitdaging zijn, voor iedereen, ongeacht de afstand, en goed zicht is essentieel voor de veiligheid.”

De ZEISS DriveSafe brillenglazen zijn specifiek ontworpen om te voldoen aan de behoeften qua zicht van mensen die zich in het verkeer veiliger en comfortabeler willen voelen met hun dagelijkse brillenglazen. Ze zijn zowel verkrijgbaar in enkelvoudige als in multifocale varianten.

Uw eigen kijkprofiel

'Mijn Kijkprofiel' laat u zien waar uw ogen dagelijks aan blootgesteld worden en welke brillenglasoplossing problemen kan verhelpen. Deze informatie, in combinatie met een oogmeting, gebruiken wij in het advies voor de brillenglasoplossing die bij uw levensstijl en kijkgewoontes aansluit. De resultaten kunt u direct naar ons sturen zodat wij deze mee kunnen nemen bij uw afspraak.

Ga naar mijn kijkprofiel

Beter zicht bij weinig licht

De pupil reageert op de lichtintensiteit van de omgeving, met name op licht dat rechtstreeks in het oog valt. Bij daglicht is de pupil kleiner dan in het donker. Bij weinig licht wordt ruimtelijke waarneming en het inschatten van afstanden moeilijker voor de bestuurder. De DriveSafe glazen houdt rekening met diverse lichtomstandigheden en pupilgroottes om het zicht te verbeteren.

Minder schittering door tegemoetkomend verkeer of straatverlichting

Intense schittering kan een risico vormen, omdat het de zichtbaarheid van voorwerpen beperkt en het oog minder gevoelig maakt voor contrast. De speciale coating weerkaatst deze golflengten gedeeltelijk waardoor er minder verblinding wordt ervaren.

Nauwkeurig zicht op het wegdek, dashboard en in achteruitkijk- en zijspiegels

Deelname aan het verkeer vergt een hoge mate van concentratie van bestuurders. Meestal hebben zij een breed zichtveld op het wegdek nodig om verkeersomstandigheden in te schatten. De situatie wordt vooral uitdagend voor dragers van multifocale brillenglazen bij het overbruggen van het scherpteverschil tussen dashboard, spiegels en het wegdek. Op dat moment wordt dynamisch zicht essentieel. De Drivesafe multifocale brillenglazen bevatten geoptimaliseerde zichtgedeeltes voor de middellange afstand en voor veraf, waardoor het hoofd minder horizontale bewegingen hoeft te maken.

zie het verschil

Glasadvies passend bij uw levensstijl en kijkgewoontes?

maak een afspraak