sluiten

sluiten

Try-on 0/4

Selecteer max 4 monturen uit onze exclusieve merken collectie en wij leggen ze voor jou klaar in de winkel om ze te passen.

Voeg een montuur toe

Het beste zicht voor kinderen

Goed zien heeft heel veel invloed op de ontwikkeling van een kind. Hoe beter een kind ziet, hoe sneller het zich aanpast aan de omgeving. Wanneer uzelf, school of het consultatiebureau vermoed dat uw kind niet goed ziet bent u bij Saton Optiek aan het juiste adres.

De ogen van kinderen

Een kind kan meteen na de geboorte zien, maar in het begin alleen wazig en maar ongeveer 30 cm. Pas tegen de vierde verjaardag benadert de gezichtsscherpte die van een volwassene. Tegen de tijd dat een kind 8 of 9 jaar oud is, is het gezichtsveld zodanig ontwikkeld dat het kind hele scenario’s en evenementen kan overzien. Dit is het moment dat het zicht van kinderen voldoende is ontwikkeld om bijvoorbeeld te kunnen deelnemen in het verkeer.

Meer dan mode

Het dragen van een mooie bril is helemaal in de mode, dit maakt het ook voor kinderen gelukkig een stuk leuker om een bril te dragen. Daarnaast moet een kinderbril ook het gevoel van veiligheid en zekerheid geven. Er moet op de bril kunnen worden gerekend en deze moet geschikt zijn voor elke activiteit of sport. Maar uw kind wil ook absoluut geen ‘jampotje’ en ook dezelfde mooie ontspiegeling als u. Dankzij moderne slijptechnieken is dat ‘jampotje’ ook helemaal niet nodig.

Hoe goed zijn de ogen van uw kind?

Onze gespecialiseerde optometristen meten de ogen met de meest geavanceerde apparatuur en geven advies over de beste glazen.

Maak nu een afspraak

Saton Kids Club

Wanneer uw kind niet goed ziet kunt u bij Saton Optiek terecht voor een trendy montuur met de beste glazen. Met de Saton Kids Club zorgen wij daarnaast een jaar lang voor de bril en de glazen. Vooral bij kinderen zit een ongelukje in een klein hoekje. Wanneer uw kind lid is van de club kunt u hem of haar met een gerust hart buiten laten spelen, want bij glas- of montuurbreuk zijn de kosten het eerste jaar voor ons. Ook bij verandering in sterkte zijn de nieuwe glazen voor onze rekening. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan.

Voordelen van de Saton Kids Club

  • Een jaar lang zorg voor de nieuwe bril
  • Advies van een kinderspecialist
  • Bril kapot? Nieuwe bril!
  • Vervanging van onderdelen bij breuk
  • Nieuwe glazen bij sterkteverandering

Voorwaarden

De Saton Kids Club is voor kinderen tot en met 12 jaar bij aanschaf van een nieuw montuur met glazen op sterkte. Het lidmaatschap duurt een jaar en dekt alle kosten voor reparatie of vervanging van het montuur, nieuwe glazen na glasbreuk of verandering van sterkte tot maximaal de oorspronkelijke aanschafwaarde. Vraag in de winkel naar alle voorwaarden.

Toename bijziendheid

Myopie (bijziendheid) is erfelijk bepaald. Bijziende ouders krijgen vaak kinderen die ook bijziend zijn. Uit diverse wetenschappelijke studies is echter gebleken dat het ontstaan van myopie ook afhangt van levensstijl. Zo draagt veel lezen (maar ook veel tijd achter beeldschermen, zoals computer of televisie) tijdens de vroege jeugd bij aan het ontstaan van bijziendheid. Ook weten we dat kinderen die tijdens hun jeugd weinig buiten spelen een hogere kans hebben om bijziend te worden. Kinderen besteden steeds meer tijd op mobiele telefoons en tablets. Het is dan ook geen verrassing dat het aantal bijziende kinderen wereldwijd stijgt.

Hoge myopie (sterke bijziendheid, minimaal -6) verhoogt de kans op een oogziekte op later leeftijd. Eén op de drie kinderen met een sterke minbril wordt later ernstig slechtziend door een oogziekte. U kunt de kans op problemen verkleinen door kinderen na 20 minuten dichtbij kijken op de tablet of smartphone 20 seconden ver weg te laten kijken. En natuurlijk lekker veel buiten spelen!

UV-bescherming

Kinderogen zijn kwetsbaar voor veel licht en UV-straling. Hun pupil is groter en hun ooglens bevat minder beschermend pigment dan die van volwassenen. Zonder goede bescherming kan te veel zonlicht zelfs leiden tot permanente schade aan de ogen. Een goede zonnebril is daarom, naast een hoedje of pet, een goed idee, ook als uw kind geen bril op sterkte heeft.

“Alle brillenglazen van ZEISS beschermen tegen 100% van de UV-A straling, zowel de zonneglazen als de heldere glazen.”

Het beste zicht voor uw kind?

Maak een afspraak