sluiten

sluiten

Try-on 0/4

Selecteer max 4 monturen uit onze exclusieve merken collectie en wij leggen ze voor jou klaar in de winkel om ze te passen.

Voeg een montuur toe

Comfortabel zien met ons assortiment glazen

De keuze voor het optimale glas uit het assortiment glazen gaat verder dan alleen prijs, maar gaat over comfortabel zien en vraagt daarmee om vakmanschap, vertrouwen en kennis van de laatste innovaties en ontwikkelingen op gebied van brillenglazen. Immers, naast uw brilsterkte hebben ook montuurkeuze, samenwerking van de ogen en uw kijkgedrag invloed op de juiste keuze. Gaat u voor enkelvoudig of multifocaal en welke coatings passen hierbij?

Enkelvoudig of multifocaal assortiment glazen?

Zolang de ooglens flexibel genoeg is volstaat ons assortiment enkelvoudige glazen om de sterkte van de ogen te corrigeren. Immers kan het oog nog accommoderen om het beeld scherp te stellen. De sterkte is dan een plus- of min-sterkte, al dan niet met een cilinder.

Wanneer we ouder worden veranderen ook onze ogen. Rond de 45 jaar is de ooglens minder flexibel en kan accomoderen, wat u nodig heeft om te kunnen lezen, een probleem worden. Dan zijn multifocale glazen de oplossing, waarbij het glas is ingesteld op ver-, tussen- en nabijzicht.

Verschillende toepassingen

Naast enkelvoudig en multifocaal zijn er ook andere mogelijkheden. Zo zijn er zogenaamde bureauglazen voor zicht tot circa twee meter. Dichtbij en tussenafstand in één glas, ideaal voor werken achter de computer, het bespelen van een muziekinstrument en spelletjes of werken in de tuin.

Indoorglazen bieden zicht tot circa vier meter. Geschikt voor zowel dichtbij (lezen en handwerken) en tussenafstanden zoals computerwerk en verschillende hobby-werkzaamheden.

Digital glazen helpen oogstress voorkomen, met een ruime zone voor veraf gecombineerd met nabijzicht voor gebruik met digitale apparatuur als de computer, laptop, tablet en mobiele telefoon. Geen vermoeide en stijve nek meer.

Leesglazen hebben één sterkte, aangepast aan de persoonlijke leesafstand van de brildrager, tussen de 30 en 40 centimeter. Scherp zicht bij het lezen van boeken en kleine lettertjes op smartphone en tablet.

Uw eigen kijkprofiel

'Mijn Kijkprofiel' laat u zien waar uw ogen dagelijks aan blootgesteld worden en welke brillenglasoplossing problemen kan verhelpen. Deze informatie, in combinatie met een oogmeting, gebruiken wij in het advies voor de brillenglasoplossing die bij uw levensstijl en kijkgewoontes aansluit. De resultaten kunt u direct naar ons sturen zodat wij deze mee kunnen nemen bij uw afspraak.

Ga naar mijn kijkprofiel

Coatings

Coatings bechermen de glazen en zorgen voor meer kijkcomfort. In speciale ovens worden onder vacuüm de coatings op de glazen aangebracht. De hardingslaag beschermt het glasoppervlak tegen kleine krassen en een ontspiegeling zorgt er voor dat hinderlijke reflecties in de glazen worden weggenomen. Daarnaast is er een water- en vuilafstotende coating en een antistatische coating die ervoor zorgt dat stof niet aan het glas hecht.

De glazen kunnen ook voorzien worden van een blauwfilter. Sommige klanten ervaren een hoger comfort en contrast bij het werken met digitale apparatuur. Onderzoek heeft aangetoond dat blauw licht belangrijk is voor het regelen van de hoeveelheid melatonine en dus voor het bepalen van ons bioritme en welzijn. Ook hier zijn er consumenten die na langdurig beeldschermwerk gemakkelijker in slaap komen wanneer zij gebruik maken van een blauwfilter.

UV-bescherming en zonneglazen

Een zonnebril is meer dan alleen een modeaccessoire. Het is belangrijk dat we onze ogen volledig beschermen tegen UV-straling. Deze straling is altijd aanwezig: elke dag, in de winter, de zomer en zelfs wanneer het bewolkt is. En niet alleen op zonnige vakantiebestemmingen, ook tijdens de wintersport en gewoon in Nederland.

Alle glazen uit ons assortiment van ZEISS hebben een Uv-filter, zowel de heldere als de zonneglazen. Uw ogen en de gevoelige huid daaromheen zijn optimaal beschermd. De glazen in uw zonnebril kunnen in heel veel kleuren geleverd worden. Ook spiegelcoatings en degradé-glazen die boven in het glas een donkerder tint hebben dan onderin behoren tot de mogelijkheden.

ZEISS Adaptive

De ZEISS Adaptive zonneglazen zijn lichtgekleurd bij weinig zonlicht maar kleuren donkerder bij fel zonlicht. Uiteraard wel met behoud van de kleur. Zo worden de lichtbruine glazen dus bijvoorbeeld donkerbruin. Beschikbaar in vier tinten en vier degradé tinten.

Gepolariseerde glazen gaan een stapje verder dan de normale zonneglazen. Polariserende glazen bieden de meest complete oplossing tegen hinderlijke schitteringen van gereflecteerd zonlicht, bijvoorbeeld in het verkeer of op het water. Tevens is de kleurwaarneming bij gepolariseerde glazen beter en ook is het kleurcontrast groter.

Glasadvies passend bij uw levensstijl en kijkgewoontes?

Maak een afspraak