sluiten

sluiten

Try-on 0/4

Selecteer max 4 monturen uit onze exclusieve merken collectie en wij leggen ze voor jou klaar in de winkel om ze te passen.

Voeg een montuur toe

afspraak maken

Tocht door de Bollenstreek

Saton Optiek fietsroute

Volg de fietsknooppunten voor een prachtige route van circa 45 kilometer door de plaatsen van onze winkels: Leiderdorp, Leiden, Wassenaar, Katwijk en Oegstgeest.

De route

Deze route start bij knooppunt 47 bij de Munnikenbrug in Leiderdorp maar u kunt bij elk knooppunt op de route starten. Bij meerdere knooppunten kunt u parkeren met de auto met fietsendrager en vanuit daar de route starten. Dit kan bijvoorbeeld bij knooppunt 47 in Leiderdorp, tussen knooppunten 79 en 49 bij het Valkenburgse Meer en bij knooppunt 63 (Parkeerterrein Noordduinseweg in Katwijk).

LET OP

Tussen knooppunt 1 en 36 in de Broekpolder moet u de Zijl oversteken met een veerpont. Deze vaart tussen 1 maart en 30 september van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 en 18.00 uur. Wanneer de pont niet vaart kunt u ook direct richting knooppunt 44 fietsen via het Rozenpad langs het water.

Route inkorten

U kunt op verschillende punten de route inkorten. Hierdoor komt u niet langs alle oranje knooppunten. Vanaf het Valkenburgse Meer kunt u ervoor kiezen om niet via de duinen tussen Wassenaar en Katwijk te fietsen maar via Valkenbrug naar Katwijk. Volg dan vanaf knooppunt 79 bij het Valkenburgse Meer achtereenvolgens de knooppunten 7 – 99 – 87 -89 -93 – 96 en kom bij knooppunt 97 aan de zuidzijde van de Boulevard in Katwijk weer op de route. De route is dan 38,7 km in plaats van 45 km. Een alternatief is knooppunten 79 – 7 – 99 – 35 – 88 – 90 -34 – 93 – 96 – 97 door Rijnsburg en Katwijk aan den Rijn (40,6 km in plaats van 45 km). Kijk voor meer alternatieve routes op het kaartje.

XL route via Amsterdam

Wilt u langs alle vestigingen van Saton Optiek fietsen? Ga dan voor de extra lange route van 128 km. Ook leuk met een overnachting halverwege.

XL route via Amsterdam

Klik hier voor de PDF met de route

GPX route

Heeft u een smartphone met een geschikte app voor gpx routes? Download dan hier de route.

Op de PDF met de route staat dat u een sportieve bril kunt winnen. Deze actie liep tot en met 27 mei 2022 en deelnemen is niet meer mogelijk. De winnaar is inmiddels gekozen en heeft de prijs in ontvangst genomen. Ook de goodiebags worden niet meer uitgereikt. Uiteraard kunt u de route nog wel fietsen, deze volgt de het landelijke fietsknooppunten netwerk.