sluiten

sluiten

Try-on 0/4

Selecteer max 4 monturen uit onze exclusieve merken collectie en wij leggen ze voor jou klaar in de winkel om ze te passen.

Voeg een montuur toe

Contactlenzen: wat ook kan

Naast lenzen voor dagelijks gebruik zijn er ook lenzen voor tijdens het sporten, meekleurende contactlenzen die donkerder worden wanneer ze worden blootgesteld aan licht, zonnelenzen en gekleurde lenzen.

Meekleurende lenzen

Contactlenzen die donkerder worden wanneer ze worden blootgesteld aan licht? Ontdek de nieuwe Acuvue Oasys with Transitions. De lenzen zijn uitgerust met Intelligente Licht Technologie, waardoor deze in minder dan een minuut van helder naar donker veranderen bij UV-straling. Zo worden uw ogen geholpen om zich aan te passen naar wisselende lichtsterktes en worden uw ogen beschermd tegen schadelijke UV-straling. Het verkleuren van helder naar donker gebeurt in minder dan een minuut. Het terug naar helder veranderen duurt ongeveer 90 seconden.

“De tweewekelijkse lenzen passen zich continue aan tussen het licht binnen en buiten en uw ogen rust geven.”

In- en uitdoen van contactlenzen

In onze instructiefilms kunt u zien hoe u uw dag- of maandlenzen in en uit doet.

Ga naar de instructie

Zenna van der Lubbe

Lenzen tijdens het sporten

Goed zicht tijdens het sporten kan op meerdere manieren. Met een sportbril maar zeker ook met contactlenzen. Sommige sporters vinden het niet handig om een (sport)bril te dragen, bijvoorbeeld omdat het een contactsport betreft. Voor turnster Zenna van der Lubbe geldt dat een bril niet ideaal is tijdens het uitvoeren van haar oefeningen. Contactlenzen bieden uitkomst, helemaal bij wedstrijden op hoog niveau waar zij uitkomt voor het Nederlands Jeugd Team. Zenna staat nog aan het begin van haar carrière en wij hopen haar nog heel lang te kunnen steunen en haar te helpen met het beste zicht met de nieuwste en meest innovatieve lenzen.

Zonnelenzen en gekleurde lenzen

Voor evenementen als de Paris Fashion Week en de MTV EMA's wordt Saton Optiek gevraagd om te assisteren met contactlenzen. Dit varieert van zonnelenzen, die in plaats van een zonnebril worden gedragen, tot lenzen in de wildste kleuren. Wilt u ook eens echt iets anders? Bijvoorbeeld bruine lenzen in plaats van uw eigen blauwe kijkers of andersom? Ook hierbij kunnen onze contactlensspecialisten u adviseren.

maak een afspraak