Ray-Ban (zonne)brillen zijn simpelweg niet weg te denken uit het straatbeeld. De originele, trendsettende en tijdloze monturen hebben geleid tot een cultstatus in de Amerikaanse popcultuur!

Al bijna 80 jaar is Ray-Ban bezig met het verleggen van grenzen. Het merk ging mee in de opkomst van de celebrity cultuur en het gaf de power aan rock & roll- en filmsterren om de modetrends te beïnvloeden. Van James Dean tot aan Audrey Hepburn en Michael Jackson, Ray-Ban heeft bewezen hét merk te zijn voor iconen. Voor zij die niet perse willen opvallen – maar wél opgemerkt willen worden. Geliefd en gedragen door mensen over de hele wereld, geïnspireerd op stijlen die nooit uit zullen raken.

#ittakescourage

Ray-Ban staat al sinds jaren voor iconisch, cool, kwaliteit en functionaliteit. Heldhaftig is een emotie sterk verweven met angst, daarom omhelst Ray-Ban jou als jij die angst kan negeren en meer van je wilt laten zien. Om deze reden heeft Ray-Ban sinds januari dit jaar een nieuwe slogan #ittakescourage. Deze slogan wordt gebruikt voor de laatste campagne van Ray-Ban, eentje die je uitdaagt om lef te tonen. Dan gaat dit niet over het lef hebben om uit een vliegtuig te springen of op een podium te gaan staan, maar juist over het lef om jezelf te zijn en jezelf te accepteren zoals je bent! Durf jij het aan? #ittakescourage.

Icons never die

Iconen binnen de Ray-Ban collectie zijn jaren geleden ontworpen, soms zelfs in de jaren 40 en 50. Deze iconen zijn nooit uit het straatbeeld verdwenen en dus belangrijke pijlers van dit merk. De iconen zien we zowel in de collectie zonnebrillen als in de uitgebreide collectie correctiemonturen. Denk hierbij aan de Ray-Ban Aviator, Wayfarer, Clubmaster, Round Metal, Shooter en de Caravan.

Signet

Een waar icoon! De nieuwe Ray-Ban Signet is geïnspireerd op een iconisch model uit 1953. Dit model is nu nieuw leven ingeblazen en is nu ook verkrijgbaar voor iedereen. Ben je op zoek naar een zonnebril of een bril op sterkte? De Signet biedt beide opties en zelfs de kids blijven niet achter! Er is ook een Signet voor de jonge Ray-Ban fans verkrijgbaar. Met de horizontaal gegrafeerde lijnen in de brug en op de veren is deze bril een echte eyecatcher.

Highstreet

De Highstreet collectie is voor degenen die de trends op de voet volgen. Moderne brillen geïnspireerd op de Ray-Ban iconen. Veel van de Highstreet modellen hebben een ‘’double bridge’’, dit is een dubbele neusbrug die de bril super trendy maakt. Dé trend die perfect past bij stijlvolle urban individuals.

Octagonal

De Octagonal van Ray-Ban heeft een revolutionaire vorm, geïnspireerd op de Round collectie. Van rond naar hexagonal naar ovaal, uiteindelijk kwam de 8-hoekige Octagonal zonnebril tot stand! Ga voor een onderscheidende look met dit unisex Ray-Ban model. Perfect voor iedereen die op wil vallen met dit revolutionaire montuur!

Ray-Ban ook sterk in correctie!

Ray-Ban is van oudsher een zonnebrillenmerk. Zoals de naam al zegt, neemt de bril de hinderlijke schittering weg. Ray-Ban gaat mee met de ontwikkelingen en heeft zich ook bewezen als merk voor correctiemonturen. Naast een zeer uitgebreide collectie zonnebrillen zijn sommige klassiekers die als zonnebril bekend zijn ook te krijgen als correctiemontuur. De niet weg te denken pilotenzonnebril (Aviator) wordt bijvoorbeeld ook als correctiemontuur geleverd. De Clubmaster verkreeg juist als correctiemontuur grote bekendheid en is vervolgens ook een hit geworden als zonnebril.

The Aviator

De Ray-Ban Aviator werd in 1936 ontworpen door Bausch & Lomb. Zij kregen van de Amerikaanse luchtmacht de opdracht een zonnebril te ontwerpen voor piloten om hun ogen goed te beschermen en beter zicht te hebben in de lucht. Dit model werd de Ray-Ban Aviator. Direct na de introductie kwamen er veel aanvragen van consumenten die deze bril ook wilden hebben. In 1937 werd de Aviator op de consumentenmarkt gebracht.
Deze zonnebril met zijn unieke ontwerp en zijn karakteristieke lijnen zit tot op de dag van vandaag in de collectie van Ray-Ban. De afgelopen jaren zijn er veel kleurvarianten van het pilotenmodel verschenen.

The Wayfarer

De originele Wayfarer is ontworpen in 1952 en was destijds een radicaal ontwerp. Dit door zijn, voor die tijd, extreme vormen die gebaseerd waren op onder andere de staartvinnen van het automerk Cadillac. Daarnaast was dit één van de eerste monturen die werd gemaakt met behulp van de kunststof-spuittechniek. Dit was op het gebied van brillen en zonnebrillen een grote verandering. Voordat deze spuittechniek er was bestonden er alleen maar dunne metalen monturen. De Wayfarer is de voorloper geweest van alle kunststof brillen. In de jaren 60 werden er steeds meer kunststof brillen geproduceerd en konden de ontwerpers zich uitleven. Het modebeeld veranderde daarmee van dunne metalen monturen naar dikke kunststof monturen.

The Clubmaster

De Clubmaster is een echte fashionbril. Het eerste ontwerp van deze bril werd de 'Brownie' genoemd. De Clubmaster werd vooral erg populair in de blues- en soulcultuur. In de jaren 60 was deze bril niet weg te denken uit het straatbeeld. Ook nu is de clubmaster erg populair en dat komt vooral door het vintage uiterlijk. '
De Clubmaster is in veel verschillende uitvoeringen te krijgen, van kunststof tot aluminium.

The Round Metal

Deze ronde metalen bril werd erg populair door o.a. John Lennon. Het model kende de piek van zijn bestaan in de tijd van de hippies. De Round Metal is altijd gebleven en wordt gezien als het toonbeeld van vrijheid. De combinatie van dun metaal met kleurrijke glazen wordt nu steeds vaker gespot. Ook heeft Ray-Ban meer kleur aangebracht bij de Round Metal door een kleurrijk Windsor-randje om het montuur te bevestigen. Dit is een groot succes en wordt steeds vaker gezien op straat.

The Shooter

De Ray-Ban Shooter is een klassieker die Ray-Ban oorspronkelijk heeft ontwikkeld voor de schietsport. Deze legendarische bril is direct herkenbaar aan de karakteristieke ronde ‘cigarette holder’, die ook wel de ‘bullet hole’ wordt genoemd. De Shooter van Ray-Ban is vooral populair door de grootte van het montuur. De Shooter is een slag groter dan het piloten-model.

The Caravan

De Caravan is ook zo'n klassieker. Deze populaire bril draagt bij aan een cool en een militair-geïnspireerd uiterlijk. Sinds de lancering is het model nog steeds even populair. Het ontwerp biedt het beste van twee werelden: grote praktische bruikbaarheid voor iedere dag en een trendy design. De Ray-Ban Caravan is geïnspireerd op het altijd populaire pilotenmodel, aangepast naar een modern en stoer uiterlijk.

Bekijk ook onze andere merken

Persol RetroSuperFuture Dick Moby